Zprávy - červen 2006
ZPRÁVY V ČERVNU 2006

39. LPTH   9. - 11.6.2006
Výlet za sportem a sluníčkem na jih

    O víkendu se v Soběslavi konal 29. ročník Letních PanTAKových her. Čtrnáctá trasa vyslala jednu z nejméně početných výprav, avšak malou účast nahradila kvalitními sportovními výkony. Jak to tedy všechno začalo. Na páteční sraz v pět odpoledne na Hlavním nádraží jsme se sešlo tři – Martin Vlach, Aleš Neuman a spřátelený člen Vosák, místo očekávaných šesti, takže tekuté zásoby na mírné pozvednutí nálady a povzbuzení bojového „Teamgeista“ cestu v prosluněném kupé rychle zpříjemnily.
    Po příjezdu do Soběslavi jsme se nejprve ubytovali v tělocvičně. Když jsme se dozvěděli, že účast tria Tichých je velmi vážně ohrožena, museli jsme nenadálou situaci pořádně rozebrat nad sklenkou piva na Palubě, tradičním stravovacím zařízení Pantakovek. Po scénce připomínající „Holzmannův řízek“, kdy nám číšník doporučil, ať si dáme něco v bramboráku, a poté nám sdělil, která všechna jídla nejsou…jsme si dali něco v bramboráku. Pak přišla na řadu karetní hra oko bere až do chvíle než nás vrchní, s šarmem a vizáží Sagvana Tofiho, vyhodil za přílišnou ospalost. Nezbývalo než se jít pořádně vyspat na sobotní zápolení.
    V sobotu ráno než se opět rozhořel věčný oheň Pantakovek dorazili do centra pantakového sportu Jana, Petr a Pavel Chloupkovi, čímž zvětšili naši výpravu o celých 100%. Výprava Tichých však již nedorazila. V 10:00 proběhlo slavnostní nastoupení, zazněla TAKová hymna a byl zapálen nejen již zmiňovaný oheň, ale naplno také sportovní duch všech zúčastěných. Zápolení na hřištích, tak mohlo začít.
Jako první začal turnaj ve volejbalu a hned se ukázalo, jak je důležité mít v týmu někoho zkušeného. Jana neponechala nic náhodě a vytvořila z nás volejbalový tým. Před prvním zápasem jsme ještě získali zdatnou posilu z 1. trasy Pavla Hrabala a naše snažení mohlo započít. První dva zápasy v čtyřčlenné skupině jsme odehráli dokonalou taktikou: „uspíme soupeře ziskem 1. setu a pak vybojujeme remízu“, třetí utkání jsme s přehledem vyhráli a postoupili do semifinále. To však již bylo nad naše síly, a tak jsme se museli spokojit s utkáním o 3. místo hrané v neděli.
    Mužský nohejbalový tým však již tolik úspěchů neslavil – prohrál vše. Příznivější byl nohejbal žen hraný ve dvojicích, když zlato získala Jana. Celý den také probíhalo velmi slabě početně obsazený sedmiboj. O body se bojovalo v šesti disciplínách, skok vysokodaleký, běh podlézavý, výskok, Šetinův pytlík, 10 000 palců a oštěp, s proměnlivými výkony našich borců.
    V 17:00 přišel první zářný okamžik trasy 14. Nejistá Velká cena Lužnice se jistě změnila na Malou s poloviční kilometráží (10 km). Největší favorité a jediní běžci Martin Vlach, Pavel a Petr Chloupkovi si po řadě rozdělili startovní čísla 1 až 3. V stejném pořadí také doběhli do cíle. Jediná žena na startu Jana Chloupková nakonec navzdory vítězství obsadila poslední místo.
    Večer ještě probíhaly, ve dvou skupinách, zápasy stolních tenistů. Aleš Neuman i Martin Vlach po vyčerpávajících bojích obsadili bez zisku setu 2., respektive 3. nepostupové místo a s turnajem se rozloučili. Další program probíhal na Palubě. Jedlo se, pilo se, hrálo se, zpívalo se. Ale to hlavní teprve mělo přijít – první dvě soutěže bez čtrnáctkové účasti – pivní štafety a píč kap. Po vypití všech rychlopiv zábava dále pokračovala do pozdních hodin. Někdo ještě podojil hrací automat, někoho zase hrací automat podojil, ale nakonec šli stejně všichni spát.
    Ráno se dostavila nejen kocovina, ale také událost nejočekávanější – fotbalový turnaj. Náš nezkušený tým si neuvědomil, že kraj jihočeský, je kraj „kapříkům“ zaslíbený a toto zaváhání poznal hned v prvním utkání. „14-ka“ šla proti „17-ce“ do vedení nádherným akrobatickým zakončením Martina Vlacha. O výhru však byla připravena v poslední minutě gólem z penalty! V dalších čtyřech utkáních se tým dočkal jen dvou nastřelených tyčí, dvou bezbrankových remíz a dvou proher 0:1, díky čemuž si zajistil pěkné 4. místo ze 6 účastníků.
    Poté přišel již zmiňovaný volejbal, když naše družstvo zdolalo „20-ku“ 15:4 v rozhodujícím 3. setu a získalo bronzové umístění. A to náš tým mohl pomýšlet na víc, kdyby to Janě ostatní tolik nekazili.
    V neděli dopoledne proběhlo dokončení šesti disciplín víceboje, byly propočteny handicapy a všichni již nervózně očekávali vrchol Pantakových her – běh ?/2 (pí půl neboli 1571 metrů). Do něj nastoupilo v mužích 10 závodníků a v ženách 6. Nejlépe z našich mužů startoval Vosák ze 4. místa. Když však první trojice po „uběhnutí“ prvního kola víceboj vzdala, rázem se posunul na metu nejvyšší. Z ní ho nesesadil ani finišující, nakonec druhý, Martin Vlach, třetí skončil Pavel Chloupek a s bramborovým umístěním se musel spokojit Petr Chloupek. Drtivou nadvládu čtrnáctky nad touto disciplínou pojistil 6. místem Aleš Neuman.
    Z programu Pantakovek zbývalo již jen předat diplomy těm nejlepším a celé 29. Letní PanTAKové hry slavnostně zakončit. Tak se také stalo a všichni sportovci se mohli pokojně odebrat – autem či vlakem – do svých domovů.
    Pokud započteme Janu a Vosáka, tak Trasa 14 při účasti šesti lidí získala deset medailových umístění, což vůbec není špatné. A pokud bude pokračovat trend neustále se snižující účasti na Pantakovkách, může těch medailí být ještě víc. Nebo také nemusí být žádné, když už nebude Pantakovky pro koho pořádat.

Martin Vlach

fotky Petr Dyk T13
Opravné, doplňující
a nové informace zasílejte na adresu javor@ctrnactka.net
ROČNÍK 2006
Leden
Únor
Březen
Duben
Květen
Červen
Čevenec
Srpen
Září
Říjen
Listopad
Prosinec
[ Úvodní strana | Chystá se | Fotogalerie | Paměť T14 | Zprávy 2004 | Zprávy 2006 ]